Slow Food-Kapadokya Üniversitesi İş Birliğindeki İlk Etkinliğimiz Yapıldı.

Slow Food-Kapadokya Üniversitesi İş Birliğindeki İlk Etkinliğimiz Yapıldı.

Üniversitemiz ve Slow Food Kapadokya tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. “Restoranlarda Mevsiminde Yerel Ürün Kullanımı, Zorlukları ve Faydaları” başlıklı panel Uçhisar Sanat Yerleşkemizde yapıldı.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
2022 Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftasını Kutladık

2022 Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftasını Kutladık

Kapadokya Üniversitesi ve Slow Food Kapadokya iş birliği ile Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası 10 Aralık tarihinde Ürgüp Fabrika Yerleşkemizde, Kapadokya Montessori Anaokulunda ve Mustafapaşa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 10 Aralık günü tüm dünyada yerel ve mevsimsel beslenmenin faydalarına ve biyoçeşitliliği korumanın önemine dikkat çekmek için Toprak Ana Günü olarak kutlanmaktadır. Toprak Ana Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde yerel üreticilerimiz, akademisyenlerimiz, şeflerimiz ve öğrencilerimiz bir araya gelerek; hem bölge lezzetlerini tadacaklar hem de çiftlikten çatala gıda üretim süreçleri konusunda bilgi sahibi oldular.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Etsiz Pazartesi (Meat Free Monday): Küresel İyileşme Akımı

Etsiz Pazartesi (Meat Free Monday): Küresel İyileşme Akımı

Kapadokya Üniversitesi olarak öğrenci ve personel yemekhanelerinde her Pazartesi günü yemek menüsünü etsiz şekilde planlıyoruz. Bu sayede karbon ayak izimizi azaltarak, sağlığımızı korumayı da hedefliyoruz.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız